BISZKOPT ORZECHOWY

BISZKOPT ORZECHOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C około 30 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

30.08.2011 14:09
super

iwona332

27.09.2010 00:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat