Placki ziemniaczane po koreańsku

Placki ziemniaczane po koreańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • kapusta pekińska

    25 dag
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2-3 łyzki
  • papryka ostra mielona

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z poszatkowana kapusta pekińska, posiekanym szczypiorkiem, papryka, zmiażdżonym czosnkiem, ubitym jajkiem, maka i proszkiem do pieczenia. Masę dokładnie wyrobić. Rozgrzać olej na płaskiej patelni, smażyć niewielkie okrągłe placuszki na złoty kolor(około 4 minuty z każdej strony). Podawać z gotowym sosem sojowo-octowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat