Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i ricottą
każdą pierś naciąć i faszerować masą. Owijać boczkiem i spinać wykałaczkami.
Masło z oliwą rozgrzać na patelni,podsmażyć rolady z obu stron po 2 minuty. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki pokroić na pół (małe) lub ćwiartki (duże), cebulę posiekać. Włożyć do garnka lub głebokiej patelni, podsmażyć na złoto, następnie zalać winem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia.
Mieso w formie zalać pieczarkami z cebulą.Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.Po tym czasieroladki przerócić i podpiec jeszcze z 15 minut.
Podawać z fasolką szparagową i puree z marchewki.
Pracochłonne,ale bardzo smaczne.Smacznego!