Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapuśniak z kwaśnej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i warzyw
6 szklanek
cebula
1/2
tłuszcz
3 dag
mąka
3 dag
boczek wędzony
10 dag
kapusta kiszona
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kwaśnej kapusty

Do wrzącego wywaru dodać pokrojoną kapustę i boczek. Zagotować. Cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę podsmażyć na tłuszczu. Dodać mąkę i podrumienić. Zrobić zasmażkę i dolać do zupy. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami okraszonymi tłuszczem osobno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 07.08.2012 11:26
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak