truflowiec

truflowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    0,5 kostki
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • mleko

    1 szklanka
  • kremy czekoladowe do trotów

    2 sztuki
  • cukierki trufle

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec ciemny biszkopt z 6 jajek przekroić na pół po wystygnięciu. Masło, śmietanę, mleko, kremy ubić mikserem dodać do masy poduszone trufle, przełożyć kremem biszkopt. Na wierzch można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

05.12.2011 16:46
pomysłowe

bursztynek

21.07.2011 16:45
muszę spróbować bo zapowiada się smacznie :)

misia53

05.07.2011 17:09
zgadzam się pomysł ciekawy

anemon

27.05.2011 08:16
Interesujący pomysł na masę do przełożenia biszkoptu. I jaki smakowity.

Beatris

21.05.2011 14:37
Ciekawy pomysł z tymi truflami.

aacaac

20.05.2011 12:07
ciekawe

magical66

08.04.2011 16:32
fajne ciasto

magical66

08.04.2011 16:32
fajne ciasto

magical66

21.03.2011 15:46
smaczny

Grazyna0211

17.03.2011 14:43
boski deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat