Pikantna karkówka

Pikantna karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • mielona kolendra

    2 łyżeczki
  • sos tabasco

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • gorczyca biała

    1 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Przygotować marynatę: oliwę wymieszać, z kolendrą i gorczycą, dodać 5 kropli tabasco, czosnek przeciśnięty przez praskę i przecier pomidorowy. wymieszać. Marynatą polać karkówkę, odstawić na 30 minut do lodówki. Mięso osączyć, piec na rozgrzanym ruszcie 30 minut, stale obracając i skrapiając pozostałą marynatą. Przed podaniem posypać oregano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

11.09.2012 22:14
bardzo smaczne

Motorek

18.06.2011 13:06
smaczne

Margo1

23.09.2010 11:16
Ojej jakie wyśmienite

pauluna

25.08.2010 19:41
pyszne

marzencia2007

24.08.2010 10:58
wyglada super :) wiec smakuje pewnie duzo duzo lepiej :)

plocia

08.08.2010 13:51
wiesz jak mi dogodzić :)

RenataZ-et

07.08.2010 11:19
Jak zwykle narobiłaś mi smaka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat