Pstrąg w ziołach

Pstrąg w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • sół, biały lub cytrynowy pieprz

    do smaku
  • estragon

    po 0,5 pęczka
  • natka pietruszki

    po 0,5 pęczka
  • tymianek

    po 0,5 pęczka
  • mięta

    po 0,5 pęczka
  • wino białe wytrawne

    25 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybą sprawić, umyć zimną wodą, osuszyć, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić winem. Do środka włożyć masło i opłukane, osuszone zioła. Przygotowanego pstrąga zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową. Dodatkowo można posypać czosnkiem w proszku lub drobno posiekanym ząbkiem czosnku. Piec ok. 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ryby, w przypadku mniejszych pstrągów wystarczy nawet 10 minut. W połowie pieczenia przełożyć na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

08.08.2011 10:02
smaczna taka rybka

Motorek

20.07.2011 22:18
pycha

berys18

04.04.2011 10:00
musi być pyszne

berys18

04.04.2011 10:00
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat