Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z kwiatami akacji

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 400 gram
kwiat akacji 5-6 kiści
miód płynny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cebula 1/2 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z kwiatami akacji

kapustę pekińską tniemy w wąskie paseczki, cebulkę w przezroczyste piórka, kwiaty akacji oddzielamy od kiści. Wrzucamy wszystko do jednej miski i polewamy miodem wymieszanym z sokiem i przyprawami, lekko mieszamy i podajemy do drobiu lub delikatnych ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.02.2012 17:03
Ciekawe danie :)
iknbozka 31.01.2012 11:45
jeszcze nie jad?am, ciekawy przepis
Agnieszka/picola 01.08.2011 19:09
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 20.04.2011 15:16
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak