Cukinia w pesto na cieście francuskim

Cukinia w pesto na cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • parmezan

    100 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Przygotowujemy pesto, w moździerzu ucieramy liście natki, ząbki czosnku z orzechami pekan oraz oliwą i parmezanem na gęstą, grudkowatą masę
- Cukinię umytą i osuszoną kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy klika minut na oliwie z oliwek, doprawiamy. Przekładamy gorącą do miski i mieszamy z pesto.
- Z ciasta francuskiego wykrawamy kółka przy pomocy większej szklanki czy pucharka. Na każdym układamy plasterki cukinii.
- Jajko roztrzepane mieszamy z parmezanem. Smarujemy każde kółko.Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopnii przez 25 minut. Najsmaczniejsze są gdy lekko ostygną lub na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

24.05.2011 18:42
smaczne

pawel007

14.10.2010 16:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat