Risotto szpinakowe

Risotto szpinakowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Świeże liście szpinaku

    0,5 kg
  • ryż

    250 gram
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • parmezan

    100 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku dokładnie umyć. Pokroić je drobno. Na dużej patelni lub w garnku o grubym dnia rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak. Gdy już zmniejszy objętość i puści wodę, dodać ryż. Gotować ok. 20 minut, cały czas mieszając. Jeśli będzie trzeba, dolać trochę wody. Na koniec dodać sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przed podaniem posypać danie startym parmezanem.
Do risotta można dodać grzanki z jajkiem na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

04.01.2012 17:22
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat