Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Eli z serc wołowych
8 łyżek oleju
2 cebule
6 ząbków czosnku
1 łyżka przyprawy do gulaszu
1 kostka mięsna
1 łyżeczka papryki słodkiej
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
pieprz
maggi
2 łyżki mąki pszennej
Serca wieprzowe umyć,zalac wodą,dodać 3 liście laurowe,6 ziarenek ziela angielskiego,kucharek do smaku i gotować do miękkości.Ugotowane serca wyjąć z wywaru,ostudzić,oczyścić z żyłek,tłuszczu i pokroić w kostkę.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym,szerokim rondlu rozgrzać olej,wrzucić pokrojone serca i chwilę przesmażyć.Do serc dodać cebukę,czosnek,2 liście laurowe,4 ziarenka ziela angiekskiego i jeszcze chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać pozostałe przyprawy i dusic 15 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!