Pasztet wegetariański

Pasztet wegetariański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    1 paczka
  • cebula

    5-7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnie wlewamy oliwę, cebulę kroimy na drobno, wrzucamy na patelnię, podsmażamy powolutku na małym ogniu, w czasie smażenia dodajemy przyprawy. Zależnie od gustu, ja preferuje bardziej ziołowy i ostry, niektórzy mogą pominąć część ziół. gdy cebula jest już szklista, wyłączamy ogień i dodajemy drożdże, ja używam jednej małej kostki na około 5-7 dużych cebul. Nie możemy przesadzić gdyż pasztet będzie zbyt drożdżowy. Dodajemy drożdże i mieszamy aż się zupełnie rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Na ciepło najlepiej smakuje posypane serem na chlebku bułkach bądź ziemniaczkach z ogniska. Na zimno na kanapkach z keczupem:D Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzia451

11.04.2011 11:28
pomysłowe, ale smaczne:P

Joanna108

07.11.2010 10:05
hm ... Oryginalne połączenie ...

Karolinka w Kuchni

29.05.2010 00:28
Jako że nie ma opcji edytowania przepisów a ja jestem gapa to jako przyprawy: Pieprz, sól czosnkowa, oregano, bazylia, estragon, koper, kozieradka:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat