Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żytni razowy chleb ze słonecznikiem.

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 500 g
drożdże świeże 50 g
woda 500 ml
sól do smaku 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żytni razowy chleb ze słonecznikiem.

Do mąki żytniej razowej dodać drożdże,wodę i sól.
Wszystkie składniki zmiksować,a na końcu dosypać 2/3 szklanki słonecznika i wymieszać .Odstawić na 40 minut.
Następnie przełożyć do blaszki wysypanej mąką i posypać pozostałym słonecznikiem.
Odstawić na 30 minut.
Piec godzinę w 200 stopniach.
Następnie wyjąć delikatnie z blaszki i piec jeszcze 15 minut zmniejszając temperaturę do 170 stopni.
Spożywać po całkowitym wystygnięciu :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.04.2017 13:49
domowy chleb jest najlepszy
Ela15 05.11.2016 13:06
fajny chlebek
Bernadeta1 16.10.2014 16:12
Ale pysznie wygląda ten Twój chlebek
caralajna 04.10.2014 06:04
nie żałowałaś słonecznika :) super wygląda ten chlebek i smakuje na pewno też
luna76 03.10.2014 22:54
Pyszny, domowy chleb i jeszcze ze słonecznikiem :) W sam raz dla mnie
Grazyna0211 03.10.2014 21:20
pyszny chlebek
IZABELA29 03.10.2014 20:43
cos dla mnie
czekoladka_m 03.10.2014 19:17
Ale pysznie wygląda!
Gracer 03.10.2014 18:48
super chlebek
Konczi 03.10.2014 18:47
wygląda rewelacyjnie !
Katarzyna59 03.10.2014 18:42
nie ma to jak dmomowe pieczywo
Renata9 03.10.2014 18:15
bardzo smaczny chlebek
IwonaKa 03.10.2014 17:18
taki domowy najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak