Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żytni bochenek.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 400 g
drożdże suche 40 g
sól do smaku 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
woda ciepła 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żytni bochenek.

Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Następnie przełożyć do blaszki o długości 25cm i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Piec w 200 stopniach 35 minut.
Po wystygnięciu gotowy do spożycia :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.09.2014 07:14
Fajny chlebek :) Idealny na pożywne śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak