zypa z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak kości

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • kartofle

    6 szt
  • kalafior

    200 gram
  • seler1

    10 gram
  • sól

  • vwgeta

  • majeranek

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości z kurczaczka myjemy i wkładamy go gotującej się wody , marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Kartofle obieramy i kroimy w kostkę, Kapustę siekamy w drobne paseczki a kalafiora dzielimy na drobne części.Gdy mięsko się podgotuje dodajemy kartofelki , marchewkę i seler.Po 20min dodajemy kalafior.Solimy do smaku , wegete i majeranek na koniec dodajemy do smaku śmietany całość mieszamy i gotujemy ok 5 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 12.04.2012 19:08
pycha
IKrakowianka 24.01.2012 19:10
ja te? uwielbiam tak? zup?
RenataZ-et 24.01.2012 15:19
bardzo lubi? tak? zup?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat