Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwykłe gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty kilkanaście
mielonka indycza 1/2 kg
przyprawa do potraw
pieprz
bulion 3/4 litra
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zwykłe gołąbki

Liście kapusty obgotować- osuszyc i rozłożyć.
Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem- dobrze przyprawić.
Nakładać farsz na liście kapusty i zawijac w gołąbki.
Ułożyc na dnie garnka kilka liści kapusty- na nich pukładac gołąbki.
Zalac wszystko bulionem- przykryc i gotowac około godziny.
Podawac z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anika711 23.08.2012 10:02
klasyka :)
Motorek 21.08.2012 08:29
bardzo smaczne
ziutula
ziutula 05.08.2012 13:47
gołąbki mogę jeść często....
Ada-Gaba 05.08.2012 13:05
bardzo lubię gołąbki
Cukiereczek13 05.08.2012 12:17
uwielbiam gołąbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak