Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zwykła zapiekanka

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże
10 dag
oliwa
1/2 łyżeczki
woda
1/3 szklanki
mąka
1 szklanka
ser żółty
pieczarki
10
ketchup
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zwykła zapiekanka

Drożdże, mąkę, szczyptę soli, oliwę, wodę dokładnie mieszamy razem. Ciasto odstawiamy na chwilę. Odstawione ciasto dokładnie ugniatamy i formujemy na zapiekankę. Ciasto na zapiekankę pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Musimy uważać, żeby ciasto nie przypaliło się. Pieczarki myjemy i kroimy w nieduże kawałki i. Na patelni podsmażamy pieczarki. Ser żółty trzemy na tarce. Upieczone ciasto na zapiekankę smarujemy dokładnie ketchupem, a później dajemy na nią pieczarki i całość posypujemy na koniec serem żółtym. Zapiekankę dajemy jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby ser żółty dobrze stopić się. Na koniec gotową zapiekankę możemy jeszcze polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.12.2011 08:57
uwielbiam takie
pioge7 26.11.2011 08:31
lubię
1j1o1l1a1 26.11.2011 00:46
zwykła...najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak