żurek ze skawarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurek

    1 szt
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • ziele angielskie

  • mąka

    2 łyż
  • woda

    3 l
  • czosnek

    2 ząbki
  • słonina

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę gotujemy z przyprawami dodajemy starty czosnek i chwile gotujemy. W tym czasie kroimy drobno słoninę i dodajemy gdy sie podtopi pokrojoną w paseczki cebulę smazymy aż się zarumieni i wytopi. Do gotujacej wody doajemy rozmieszamy żurek i mąkę doprawiamy do smaku i doajemy słoninę. Możemy podwac z jajkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 17.12.2011 10:16
jak u mamy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat