Żurek z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół grzybowy z kostki

    1,5 litra
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    150 ml
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • jajka

  • żurek

    1 butelka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy na ćwiartki.Do gotującego się rosołu wlać żurek. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju i dodać do żurku.Doprawić do smaku czosnkiem , solą i pieprzem. Do śmietany dodać mąkę , dokładnie wymieszać i wlać do zupy , mieszać aż zgęstnieje - nie dopuścić do wrzenia.Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z jajkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 26.08.2011 12:38
lubię taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat