Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Żurek z jajkiem

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół grzybowy z kostki
1,5 litra
cebula
2 sztuki
mąka
1 łyżka
śmietana
150 ml
natka pietruszki
1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko
żurek
1 butelka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy na ćwiartki.Do gotującego się rosołu wlać żurek. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju i dodać do żurku.Doprawić do smaku czosnkiem , solą i pieprzem. Do śmietany dodać mąkę , dokładnie wymieszać i wlać do zupy , mieszać aż zgęstnieje - nie dopuścić do wrzenia.Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.08.2011 12:38
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak