Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z jajkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny
1 l
koperek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
czosnek
jajko
4 szt.
zakwas na żurek
mąka żytnia
25 dag
woda
1 l
chleb razowy
skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkami

Mąkę wymieszać z przegotowaną, letnia wodą, przelać do słoika, na wierzchu położyć skórkę chleba, odstawić w ciepłe miejsce na 2 doby. Przecedzic do butelek przechowywać w chłodnym miejscu.
Bulion połączyć z 1/2 litra żuru, gotować 10 minut, przyprawic do smaku pieprzem i czosnkiem roztartym z solą. Podawać z jajkami na twardo, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak