Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z boczniakami .

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso gulaszowe z indyka 500 gr
żurek 500 ml
boczniaki 300 gr
cebula 1 szt wieksza
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Kostki rosołowe Kucharek 1 kostka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ząbki czosnku 2 ząbki
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Dodatkowo Piramidka smaku do rosołu.

ziemniaki 2 kg
masło 1/3 kost.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z boczniakami .

Mięso indycze oczyścić , opłukać .
Średniej wielkości garnek napełnić wodą włożyć umyte mięso oraz Piramidkę Smaku pokrojony czosnek
Gdy mięso sie zagotuje zdjąć szumowiny dodać oczyszczone pokrojone w paski boczniaki ,kostkę rosołową.majeranek i odrobinę przyprawy uniwersalnej .Gotować do miękkości grzybów.
Cebule obrać pokroić ,zeszklić na gorącym oleju. dodać do zupy
Całość zalać żurkiem Jeszcze chwile pogotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie.

Ziemniaki obrać ,ugotować .
Ugotowane ziemniaki ubić tłuczkiem dodając masło.
Ziemniaki włozyc na talerz zalać gotowym żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 10.02.2017 15:55
Dziękuję.;)
gusia1000 10.02.2017 15:09
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak