Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z białą kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
zakwas na żur 2 szk
kiełbasa biała 0,5 kg
śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbasą

Białą kiełbasę ponakłuwać i zagotować. Następnie pokroić w półplasterki.
Cebulę posiekać i podsmażyć.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę pokroić w paski.
Zagotować 1,5 l wody, dodać warzywa oraz listki laurowe i gotować do miękkości. Następnie dodać podsmażoną cebulę, białą kiełbasę, zakwas oraz śmietanę. Razem gotować około 5 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.02.2015 09:58
lubię taki żurek
Wacław 31.01.2015 11:17
mój ulubiony :-)
fotoviderek 30.01.2015 20:22
Żurek pierwsza klasa :)
Kuchenka 30.01.2015 19:36
apetycznie i smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak