Żurek w chlebie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • czosnek

    0,5 szt
  • żurek

    1 butelka
  • bulion warzywny

    0,5 litra
  • majeranek

  • chleb

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować bulion. Na gotujący wrzucić białą kiełbasę i gotować ok 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę wyjąć, ostudzić i pokroić w plastry. Podsmażyć na oleju z cebulą. Gdy ziemniaki zmiękną wrzucić przesmażoną kiełbasę (bez cebuli) i roztarty ząbek czosnku. Zalać to wszystko żurkiem i zagotować. Dodać majeranek i pogotować chwilę.
Podawać w chlebie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 30.03.2012 19:09
świetna zupa
Justyna Jussstiii 13.01.2012 08:30
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat