Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek Siulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 0,25 kg
KOSC WEDZONA 1 szt.
kiełbasa biała 3 laski
Ziele angielskie całe Prymat 10 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 duże
ziemniaki 4 szt,
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
zakwas 1 porcja
majeranek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 szt.
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek Siulki

1. 3 dni przed obiadem przygotowujemy zakwas na żurek
2. Kość, boczek i białą kiełbasę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym wrzucamy do zimnej wody i zagotowujemy
3. Po ok. 20 minutach wyciągamy kiełbaskę i kroimy - przesmażamy z cebulką i dodajemy do żurku
4. Po ok. 30 minutach wyciągamy boczek i kroimy - dodajemy z powrotem
5. Dorzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę
6. Wyjąć kość wędzoną i poczęstować nią czworonoga ;)
7. Przyprawić przyprawami wg. uznania, dodać zakwasu
8. Można ugotować jajko i podać właśnie z nim ;)
9. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak