Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na białej kiełbasie z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 6 szt
boczek parzony 250-300 g
ziemniaki 500-600 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 2 ząbki
żurek 500 ml
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na białej kiełbasie z boczkiem

Do garnka wkładamy białą kiełbasę wraz z pokrojonym boczkiem, zalewamy wodą, dodajemy listek laurowi i ziele angielskie gotujemy wywar. Ziemniaki, marchewka i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę - wszystko dodajemy do wywaru soląc go. Gotujemy do miękkości warzyw. Zalewamy żurkiem, doprawiamy do smaku pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 01.01.2016 15:57
Fajny przepis :-)
bertpvd 28.12.2015 12:12
ale ten żurek musi być pyszny
fotoviderek 28.12.2015 11:28
Pyszności :)
Gracer 28.12.2015 09:58
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak