Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
ziemniaki 4 sztuki
kiełbasa biała 5 sztuk
cebula 1 sztuka
żurek
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK

Marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę. Seler oraz pietruszkę w całości. Por poszatkować w piórka. Wszystko przełożyć do garnka z wodą (ok 6 szklanek). Dodać kawałek kapusty z włoszczyzny, listki laurowe oraz ziele angielskie.
Białą kiełbasę pokroić w grubsze plastry i przesmażyć razem z cebulą poszatkowana w kostkę. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać kiełbasę oraz żurek. Gotować aż warzywą będa miekkie, doprawic sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.03.2016 19:16
Uwielbiam żurek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak