żureczek z chrzanem z moczona bułeczką

żureczek z chrzanem z moczona bułeczką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • kiełbasa wiejska

    25 dag
  • śmietana 12%

  • bułka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • chrzan tarty

    1 łyżeczka
  • żurek śląski

    1 szt
  • kości schabowe

    1 (wędzone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 2 l wody dajemy wedzona kość .Gotujemy ok 15 min .Dodajemy pokrojone ziemniaki i marchew ,doprawiamy kucharkiem . Potem dodajemy podsmażoną kiełbasę pokrojoną w kostkę i dodajemy żurek w proszku.Gotujemy 5 min .Dodajemy chrzan i śmietanę. Moje dzieci uwielbiają moczyć świeżą bułeczkę w żurku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiaw

27.11.2011 12:47
smaczne

cukiereczek

21.05.2011 06:39
to jest super

Małgorzata113

05.04.2011 09:44
świetny przepis

pawel6

05.04.2011 09:14
super!

Yvonne

05.04.2011 09:06
podoba mi się określenie \"żureczek\" :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat