żureczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    30 dag
  • włoszczyzna

  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, piperz

    do smaku
  • mąka żytnia

    20 dag
  • grzyby suszone

    8 szt
  • chleb razowy

    skórka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę zalać 1/2 l wody dodać czosnek skórkę chleba odstawić na 3 dni ugotować kiełbasę włoszczyznę i namoczyć grzyby przecedzić kiełbasę pokroić i grzyby zalać wywarem zagotować przyprawić i dodać 2 szklanki zakwasu żurek podawać można z jajkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
melonik 15.01.2012 15:21
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat