Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 2 kg
cukier 0,5 kg
spirytus 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: żurawinówka

Owoce zasypuję cukrem. Odstawiam na tydzień, co jakiś czas mieszając aby cukier całkowicie się rozpuścił. Po tym czasie zalewam spirytusem i musi tak postać około miesiąca. Następnie odcedzam owoce i filtruję przez filtr do ekspresów do kawy. Najlepiej aby postała jeszcze minimum 3 miesiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 19.12.2012 18:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak