Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawina na zimę

4.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 3 kilogramy
cukier 3 kilogramy

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawina na zimę

Żurawiny myjemy, sparzamy wrzątkiem. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia miesa na drobnej siatce. Dokładnie mięszamy i odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce, codziennie mięszajac kilka razy. gdy sie cukier całkowicie rozpusci przekladamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 11.02.2012 10:34
Lubię żurawinę pod każdą postacią.
Tyska 04.12.2011 21:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak