Żurawina na zimę

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    3 kg
  • cukier

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny myjemy, sparzamy wrzątkiem. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia miesa na drobnej siatce. Dokładnie mięszamy i odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce, codziennie mięszajac kilka razy. gdy sie cukier całkowicie rozpusci przekladamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 11.02.2012 10:34
Lubię żurawinę pod każdą postacią.
Tyska 04.12.2011 21:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat