Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawina

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 2 litry
cukier kryształ 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: żurawina

Żurawinkę myjemy i przebieramy.
Powinno jej byc tyle ile cukru mniej wiecej 2 l to 1,2 kg.
wrzucamy do melaksera z nożem dosypujemy cukier mieszamy i gotowe :) przelewamy do sloiczkow wychodzi ok 11 małych.
Bardzo dobra np do herbaty jeśli ktos ma problemy z drogami moczowymi ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.08.2016 17:29
ciekawa propozycja
kasia.s 08.11.2014 18:06
Świetny przepis:)
adelajda 24.07.2014 17:40
Super :)))
tomek18 06.03.2014 13:34
pyszna żurawinka
jasiek 06.03.2014 12:51
idealna do oscypka z grilla
Magula 06.03.2014 12:48
Uwielbiam żurawinę świetny dodatek do dań.
noninka77 06.03.2014 12:44
mniam...pyszności:)
Romanowka 06.03.2014 12:02
świetny dodatek, lubię smażony ser z żurawiną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak