żurawina

żurawina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    2 litry
  • cukier kryształ

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawinkę myjemy i przebieramy.
Powinno jej byc tyle ile cukru mniej wiecej 2 l to 1,2 kg.
wrzucamy do melaksera z nożem dosypujemy cukier mieszamy i gotowe :) przelewamy do sloiczkow wychodzi ok 11 małych.
Bardzo dobra np do herbaty jeśli ktos ma problemy z drogami moczowymi ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

02.08.2016 17:29
ciekawa propozycja

kasia.s

08.11.2014 18:06
Świetny przepis:)

adelajda

24.07.2014 17:40
Super :)))

tomek18

06.03.2014 13:34
pyszna żurawinka

jasiek

06.03.2014 12:51
idealna do oscypka z grilla

Magula

06.03.2014 12:48
Uwielbiam żurawinę świetny dodatek do dań.

noninka77

06.03.2014 12:44
mniam...pyszności:)

Romanowka

06.03.2014 12:02
świetny dodatek, lubię smażony ser z żurawiną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat