Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
pietruszka 2
seler
por (biała część)
kostka rosołowa
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
żurek 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na warzywach

Jarzyny obieramy. Por oczyszczamy. Zalewamy 1 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na wolnym ogniu aż jarzyny będą miękkie. Ugotowane jarzyny wyciągamy. Na gotujący wywar wlewamy żurek i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i przyprawą w płynie do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak