Żur na warzywach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • pietruszka

    2
  • seler

  • por (biała część)

  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • żurek

    0,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny obieramy. Por oczyszczamy. Zalewamy 1 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na wolnym ogniu aż jarzyny będą miękkie. Ugotowane jarzyny wyciągamy. Na gotujący wywar wlewamy żurek i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i przyprawą w płynie do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat