żur na kiełbasie

żur na kiełbasie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ukiszony żur

    ½ litra
  • kiełbasa

    25 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • słonina

    3 dag
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę, włożyć pokrojoną kiełbasę, zupę zaprawić żurem, dodać soli do smaku i roztarty czosnek. Zupę przed podaniem okrosić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat