Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z kluskami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 5 litrów
porcja rosołowa z kurczaka 1
ziemniaki 7 średnich
śmietana 30% ok 2 szklanki
Bazylia suszona Prymat
natka pietruszki
włoszczyzna
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
makaron świderki ok 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z kluskami.

- porcję rosołową zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut
- następnie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ulubioną włoszczyznę
- gdy ziemniaki będą miękkie dodać makaron i gotować, aż będzie prawie miękki, doprawić Kucharkiem do smaku
- następnie dodać bazylię (wg. uznania) i pokrojoną drobno natkę pietruszki
- śmietanę zahartować z gorącą zupą i wlać do niej
- odczekać chwilę, aby kluski urosły i można jeść
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 06.02.2014 18:20
lubie takie lekkie zupy :)
olkaaa 01.01.2014 11:05
chętnie spróbuję
Bernadeta1 10.12.2013 00:29
smaczna zupka
wlicka 30.11.2013 09:03
bardzo smaczne ;)
Barbara777 28.11.2013 21:37
smacznie gotujesz:)
gosia1988 22.11.2013 20:27
fajny przepis
patryska76 22.11.2013 18:52
Interesująca zupa ;-)
Marta17 22.11.2013 18:43
ciekawa i szybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak