Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka wielowarzywna wg Elfi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 3 skrzydełka
brokuł
marchew 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
por
seler 1/4 sztuki
pietruszka korzeń
pietruszka zielona świeża
kostka rosołowa 1
sól
pieprz
cukier 1 szczypta
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka wielowarzywna wg Elfi

Kroki postępowania

1
W garnku gotuję bulion: skrzydełka z kostką rosołową i liściem laurowym. Gdy mięso jest już miękkie wyjmuje je. Pora dokładnie myję i kroję w pół talarki po czym wrzucam do wywaru. Ziemniaki obieram, kroję w niewielką kostkę i wrzucam do bulionu. Marchew, korzeń pietruszki i seler obieram i kroję w kostkę lub pół talarki i również dorzucam do zupki.
Krok 1 - Zupka wielowarzywna wg Elfi foto
2
Gdy warzywa zaczynają być miękkie wrzucam umytego i podzielonego na małe różyczki brokuła. Gotuję ok 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zaciągam zupkę śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem i jeśli ktoś lubi może dodać szczyptę cukru.
Krok 2 - Zupka wielowarzywna wg Elfi foto
3
Pietruszkę zieloną siekam i dorzucam do zupy już na sam koniec przed podaniem.
Krok 3 - Zupka wielowarzywna wg Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak