Zupka warzywno owocowa bez gotowania.

Zupka warzywno owocowa bez gotowania.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1
  • jabłko

    1
  • banan

    1
  • olej lniany

    1 łyżka
  • mrożone maliny

    kilkanaście sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy i kroimy na drobniejsze części. Jabłko dokładnie myjemy ale nie obieramy żeby nie tracić witamin, kroimy na mniejsze części, banana obieramy i również drobniej kroimy odcinając i odkładając na bok 2 plasterki o grubości 1 cm. Te owoce przekładamy do blendera lub rozdrabniacza z dodatkiem oleju lnianego, dzięki któremu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach lepiej się przyswoją i miksujemy na jednolitą papkę.
Jeśli masa wyda nam się zbyt gęsta możemy podlać odrobiną przegotowanej wystudzonej wody ale nie rozrzedzajmy jej za bardzo.
Przelewamy masę do miseczek, na wierzchu układamy plasterki banana na samym środku a dookoła niego maliny tworząc kwiatek. Maliny mogą być mrożone lub nie jeśli jest sezon.
agaK.
Świetne śniadanie dla niejadka ale również dla osoby dorosłej lubiącej lekkie, zdrowe dania. Ilość składników wystarczy na 2 porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kikiriki

10.02.2017 16:46
ciekawy pomysł. Wygląda apetycznie

Futka

09.02.2017 10:13
Przepyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat