Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka warzywna z kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka zielkona szparagowa 30 dag
kiełbasa parówkowa 40 dag
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
masło roślinne 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat do smaku
marchew 3 sztuki
ziemniaki 30 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka warzywna z kiełbaską

Do garnka wlewamy wodę, około 2litry. Obieramy ziemniaki, płuczemy i kroimy w kostkę-większą, dodajemy do garnka. Dodajemy także kostkę bulionową. Obieramy marchew i kroimy w kostkę. Marchewkę dodajemy wraz z opłukaną fasolką szparagową zieloną po około 10minutach gotowania się ziemniaków. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny i podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę parówkową. Mięso dodajemy do garnka. Zupę gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Na patelni podsmażamy mąkę na maśle i dodajemy ją do zupy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem czarnym i majerankiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak