Zupka kapuściana - dietetyczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1
  • marchewka

    3
  • kostka warzywna

    1
  • sól

  • pieprz

  • por

  • seler

    1
  • pietruszka

  • natka pietruszki

  • ziemniaki

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy marchewki i 2 wrzucamy do garnka aby się gotowały , dodajemy kostkę do smaku. W między czasie całą nie wielką kapustkę białą szatkujemy dobrze płuczemy , sparzyć wrzątkiem . Selera i pietruszkę oraz marchewkę ścieramy na tartce i dodajemy do zupy. Kawałek pora tak samo . Po 30 minutach wrzucamy kapustę i ziemniaki pokrojone w kostkę . I gotujemy jeszcze chwilkę , aż zupa nabierze smaku i miękkości .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 26.08.2013 00:06
lubię takie lekkie zupki
Kate131 09.06.2012 08:39
lubię taką
babcia 03.05.2012 11:54
smaczna
babcia 03.05.2012 11:54
smaczna
alaaa 14.04.2011 19:13
ciekawa,może wypróbuję,,
matii6 12.04.2011 20:10
bardzo smaczna
RenataZ-et 06.01.2011 10:50
Lubię takie jarzynowe zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat