Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
fasolka szparagowa 10 szt
ziemniaki 3 szt
kalafior 1/2 szt
woda 2000 ml
kasza kukurydziana 5 łyżek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka jarzynowa

Do garnka z wodą wrzucić skrzydełko i gotować ok. 15 min., następnie marchewkę, pietruszkę ziemniaki pokroić w drobną kostkę, fasolkę na mniejsze kawałeczki i wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować następne 15 min.Pod koniec dodać różyczki kalafiora i kaszę kukurydzianą pogotować ok 10 min i doprawić solą i pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku.Na koniec można dodać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.08.2013 20:59
zupka pycha
Megg 08.08.2013 22:18
smaczna zupka
Magula 08.08.2013 07:43
lubię zupy z dużą ilością warzyw
Milena87 07.08.2013 21:45
uwielbiam taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak