Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
300 gram -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
3 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
2 łyżki -
natka pietruszki
2 łyżki -
marchewka
1 szt -
sok z cytryny
1,5 łyżeczki -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
majeranek
1 łyżka -
makaron rurki
400 gram
Przepis i sposób przygotowania Zupka gulaszowa
Po pół godziny dodajemy koncentrat oraz papryki. W międzyczasie ścieramy marchewkę, wyciskamy sok z cytryny i siekamy natkę i kroimy cebulę w piórka- ktore dodajemy po kolejnym pół godziny.
Po dodaniu cebuli i marchewki dusimy wszystko razem jeszcze ok. 40 minut na małym ogniu a w międzyczasie gotujemy makaron rurki wg. przepisu na opakowaniu.
Komentarze (5)