Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka Botwinka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 5 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 3/4 szt
botwinka 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
śmietana 18 proc 200 ml
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka Botwinka

Skrzydełka wymyć i włożyć do garnka w którym będziemy gotować zupę. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dołożyć do skrzydełek. Całość zalać wodą, wsypać łyżeczkę soli
i gotować do miękkości mięsa. Botwinkę dokładnie wymyć
i pokroić na małe kawałki, dołożyć do wywaru i gotować. Na koniec doprawić do smaku, solą, pieprzem i dołożyć pokrojony koperek. Na talerzu dekorować keksem śmietany. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.06.2014 13:07
botwinka , baaardzo lubimy w domu :)
monika141 12.06.2014 14:46
lubię botwinkę
Jusiaa 11.06.2014 21:17
Lubię ją :)
gibli 11.06.2014 20:03
bardzo lubię botwinkę)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak