ZUPA-ZAKOPIANKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    50 dag
  • por

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • ser topiony

    2 szt.większe
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

nastawić wodę wrzucić kostkę rosołową, marchew pokroić dowolnie wrzucić do wody podgotować do mięsa mielonego dodać jajko,mąkę i przyprawić zrobić małe kuleczki wrzucić do zupy dodać podsmażony por i kurki mogą być pieczarki podgotować dodać groszku wedle uznania do sera dodać trochę zupy zmiksować zabielić tym zupę-przyprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 16.03.2012 12:09
ciekawa zupka,,
Margo1 15.06.2011 08:12
smaczna
Neetka90 16.01.2011 16:09
muszę spróbować zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat