Zupa-krem z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    7 sztuk
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchewki

    2-3 mniejsze
  • por

    kawałek
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    3-5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa-krem z kalarepy foto
Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w średniej wielkości kawałki.
Krok 2 - Zupa-krem z kalarepy foto
Marchewkę skrobiemy i także kroimy na kawałki.
Krok 3 - Zupa-krem z kalarepy foto
Por kroimy w plasterki.
Krok 4 - Zupa-krem z kalarepy foto
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, wlewamy 1,3 l wody i gotujemy do czasy, aż warzywa będą miękkie. Do gotujących się warzyw dodajemy kostki rosołowe i trochę soli. Zupę miksujemy blenderem na krem.
Krok 5 - Zupa-krem z kalarepy foto
Porcję zupy-krem wylewamy na talerz i układamy obrane i pokrojone na 4 części jajko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 31.07.2013 00:13
na pewno bardzo smaczna
pierniczkowo 24.07.2013 09:48
fajna zupka :)
irenka 23.07.2013 21:10
smaczna zupka
fotoviderek 23.07.2013 19:43
Pyszny kremik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat