Zupa-krem z kalarepki z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    2 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • tymianek

    1 łyżeczka
  • ziemniaki młode

  • włoszczyzna

    1 (młoda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Można taką zupę zrobić na kawałku mięsa, ale równie dobrze obejdzie się bez niego – ja taką wersje ugotowałam. Do garnka z posolona wodą wrzucamy obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz kalarepki Młode warzywa szybko się gotują, więc po 15-20 minutach od zagotowania dodajemy pokrojone ziemniaki i liście kalarepki, gotujemy jeszcze kilkanaście minut do miękkości. Wrzucamy posiekany koperek, doprawiamy pieprzem i tymiankiem, ewentualnie dosalamy. Miksujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 20.08.2012 21:18
lubię takie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat