Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z kalarepki z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 2 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku
tymianek 1 łyżeczka
ziemniaki młode
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z kalarepki z koperkiem

Można taką zupę zrobić na kawałku mięsa, ale równie dobrze obejdzie się bez niego – ja taką wersje ugotowałam. Do garnka z posolona wodą wrzucamy obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz kalarepki Młode warzywa szybko się gotują, więc po 15-20 minutach od zagotowania dodajemy pokrojone ziemniaki i liście kalarepki, gotujemy jeszcze kilkanaście minut do miękkości. Wrzucamy posiekany koperek, doprawiamy pieprzem i tymiankiem, ewentualnie dosalamy. Miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 20.08.2012 21:18
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak