Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem z brukselki

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 250 g
kalafior 100 g
marchewka 1 szt
skrzydełko z kurczaka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z brukselki

Do garnka wlać 1,5l wody, włożyć skrzydełko i obrane jarzyny. Ugotować bulion. Dodać brukselkę, różyczki kalafiora i gotować do miękkości. Usunąć skrzydełko i całość zmiksować. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, gałką. Wierzch udekorować posiekanymi orzechami.
Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.02.2014 13:55
właśnie uświadomiłam sobie jak ja dawno nie jadłam brukselki, muszę sięgnąć do zamrażalnika i zrobić np. taką pyszną zupę, świetny przepis
RenataZ-et 29.12.2013 22:09
uwielbiam takie kremowe zupy
pestka 27.06.2013 14:24
koniecznie muszę taką zrobić, bo lubię brukselkę
Alex_M 26.06.2013 10:31
pyszna zupka
aisoglam 12.06.2013 13:40
Oooo, brukselka, której nie lubię, w bardzo apetycznej odsłonie :)
Ola1984 12.06.2013 12:19
Bardzo fajna zupka, szczególnie dla tych, którzy nie przepadają za brukselką w postaci gotowanej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak