Zupa ziołowo- koperkowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 peczek
  • marchew

    1-2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • serek topiony ziołowy

    2 szt
  • ryż

    15 dag
  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i seler ścieramy na grubej tarce- wrzucamy do gotującego się bulionu (okolo 1,5-2 litra).
Gdy warzywa są miękkie dodajemy posiekany koperek i serki topione- gotujemy aż się całkowicie rozpuszcza.
Zupę podajemy z ryżem ugotowanym osobno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 10.02.2015 19:53
smaczna zupa
Katarzyna/kate1980 12.10.2013 22:20
uwielbiam takie zupki
nutellla 11.10.2013 13:02
aromatyczna
hahanka 11.10.2013 11:02
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat