Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2-3 szt
bulion warzywny 1-2 kostki
groszek konserwowy 1 szkl
woda 1,5 L
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 1 łyżka
włoszczyzna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
koncentrat pomidorowy
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziołowa

Włoszczyznę umyć i oczyścić, ugotować z niej wywar, doprawić kostkami bulionowymi. Gdy warzywa zmiękną, wyjąć je, marchewki pokroić w plasterki i z powrotem włożyć do wywaru, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, groszek, gotować około 20 minut. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć zioła prowansalskie z czosnkiem, pod koniec gotowania dodać je do wywaru, doprawić koncentratem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak