Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z dynią i jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 6 szklanek
ziemniaki 60 dag
miąższ z dyni 80 dag
jabłka 2 szt
olej 5 łyżek
sok jabłkowy 1 szklanka
jogurt naturalny 200 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z dynią i jabłkami

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Miąższ z dyni również kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju rozgrzanym w dużym garnku. Następnie dodajemy dynię, ziemniaki i jabłka i dusimy na oleju przez ok. 3-5 min ciągle mieszając. Po tym czasie wlewamy bulion i sok jabłkowy, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Dodajemy jogurt naturalny z mąką i gotujemy jeszcze ok. 3 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.01.2013 00:05
koniecznie musze wyprobowac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak