Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30-40 dag
ziemniaki 30 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2-3 łyżki ( siekany)
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim

Kroki postępowania

1
Umyte żeberka włożyć do garnka, wlać około 2 l wody, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. Po zagotowaniu pozbierać szumowiny.
Krok 1 - Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim foto
2
Po upływie pół godziny do mięsa wsypać pokrojone w w słupki ziemniaki i starte na grubej tarce warzywa.
Krok 2 - Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim foto
3
Pod koniec gotowania dodać pokrojony w pół krążki por.
Krok 3 - Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim foto
4
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić do smaku.
Zupę podawać z mięsem obranym od kości i obficie posypaną posiekaną natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak