Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana - krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
serek mascarpone 25 dkg
czosnek 5-6 ząbków
Bulion grzybowy 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana - krem

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić i ugotować. Odcedzić.

Do ziemniaków dodać serek mascarpone, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bulion grzybowy – zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Postawić na kuchence i zagotować.

Następnie dodać posiekaną bazylię, ponownie zmiksować.

Jeśli zupa wyjdzie zbyt gęsta, można ją rozcieńczyć odrobiną wody.

Zupę można podawać samą lub z grzankami.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 31.01.2014 11:02
Ciekawy i bardzo smaczny :) Polecam
Róża1 30.01.2014 22:22
ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak